In samenwerking met Forum

Twee workshops culturele valkuilen in communicatie voor rechters van de Rechtbank Utrecht.

Tijdens het jaarcongres Familierecht, hebben Hans Bellaart en Mijnie Oosterom vier workshops verzorgd. De invalshoek: Multiculturele invloeden en valkuilen bij het familierecht. Mijnie heeft in haar workshops aandacht besteed aan waarneming en perceptie; Hans heeft vooral het deel over opvoeding belicht.

 

human-2944065_1920.jpg 

Diversiteit en jongerencultuur

Een fijn en goed beoordeeld programma is de module diversiteit en jongerencultuur van Ecabo. Deze cursusdag is ontwikkeld voor praktijkbegeleiders in het bedrijfsleven.  Bijvoorbeeld de receptioniste of de beveiliger die naast het eigenlijke werk ook een (of meer) stagiaires begeleidt.

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Wat is cultuur?
  • Identiteitsontwikkeling bij jongeren, met aandacht voor kinderen van migranten
  • verbale en non-verbale communicatie vanuit verschillende culturele achtergronden
  • Hoe ga je om met pubergedrag?

Het programma bestaat uit een interactief 'theoretisch'ochtenddeel en een 'praktijk'deel in de middag. 's Middags worden de goede voornemens uit de ochtend, met behulp van een acteur, geoefend en getoetst op haalbaarheid. Het is voor niemand makkelijk om een situatie te oefenen, terwijl de rest van de groep naar je kijkt. "In het echt doe ik het heel anders", is dan ook een veelgehoorde opmerking. Natuurlijk is dat waar! En tegelijkertijd is het dit onderdeel dat het best scoort, uiteindelijk zegt men het meest van deze praktijkoefeningen te leren.

0
0
0
s2sdefault